Back To Case Studies

Student Center

Location: Tempe, Arizona
Architects: Architekton
Printer-Friendly Download

Chandler Gilbert Community College

This 20,000 s.f. Student Center was designed to transplant the “heart” of the expanding campus. The Student Center’s form creates a minimal opaque face on the west and north and gradually rises to the center of campus.

The Crescendo is a 30′ high student pavilion and 35′ cantilevered “front porch.” The pavilion is shaded from the east by this large front porch, which engages the pedestrian mall.

The bold use of aluminum and glass throughout the building adds to the Student Center’s overall impact and important appearance. Extensive access to natural daylight in the building design is a key green feature of the project.

Products Used
Framing
Offset Glazed System

AFG301 Series (Non-Thermal)

Operation:
(2" x 3") For 1" Glass
Framing
Center Glazed System

AG451 Series (Non-Thermal)

Operation:
(2" x 4 1/2") For 1" Glass
Framing
Center Glazed System

A400 Series (Non-Thermal)

Operation:
(1 3/4" x 4") For 1/4" Glass
Framing
Offset Glazed System

AF450+ Series (Non-Thermal)

Operation:
(2" x 4 1/2") For 3/8", 1/2", 9/16", Glass
Framing
Center Glazed System

AR450 Series (Non-Thermal)

Operation:
(2" X 4 1/2") For 1/4" Glass
Sun Control
Sun Shade

Brise Soleil Standard Series

Sun Control
Photovoltaic

Energy Source Series

Entrances / Hardware
Swing

Flush Panel

Operation:
RP325 Series
Entrances / Hardware
Swing

Standard Wide Stile

Operation:
WS512 Series

Do you have a similar project? Connect with a regional sales representative to find the appropriate products for your build.

Contact Arcadia